kremena vasileva kremena vasileva Потребител

Доходи на чужденциЗдравейте,

фирмата ни притежава апартхотел, в който собствениците на апартаменти ни ги отдават под наем чрез договор, за настаняване на наши туристи в тях. Към 31.12. на всяка година на база на реализираните нощувки в предоставените ни апартаменти, ние им изплащаме договорено възнаграждение. От тези суми ние им удържаме 10% данък, а сумите изплащаме в следващата календарна година. Тъй като начисляването на тези суми се извършва към 31.12., кога е необходимо декларирането и внасянето на данъка от нашето дружество?Отговори

 • Здравейте,

  Доходът от наем на недвижимо имущество, изплатени от българско местно лице, получаван от чуждестранни лица, е облагаем с окончателен данък по реда на Закона за данъците върху доходите на физическите лица.

  Данъкът се декларира с декларация по чл. 55, ал. 1 от ЗДДФЛ и се внася в срок до края на месеца, следващ тримесечието на начисляването на дохода, тоест в описания от Вас случай това е 31-ви януари.

  Справка за нормативната уредба, приложима за този казус, може да направите в чл. 8, ал. 6, т. 5, чл. 37, ал. 1, т. 4 и чл. 65, ал. 1 от Закона за данъците върху доходите на физическите лица.

  Поздрави,
  Виктор Баталов
 • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

Свързани документи със ЗДДФЛ

-->