Владимир Петров Свещаров Владимир Петров Свещаров Потребител

Наредба за служебните командировки и специализации в чужбинаМоля за коментар на разпоредбата в чл.18, ал.2 - посоченият размер от минимум 30% от дневните пари за вътрешен транспорт е само от летището до хотела, или и от хотела до летището? Размерът на разходите (над 30%) за всяко едно пътуване ли е, или сбора от двете пътувания трябва да превишава този лимит?Отговори

 • Здравейте,

  Чл. 18 от Наредбата за служебните командировки в чужбина гласи, че с дневните пари се осигуряват средства за храна, вътрешен градски транспорт и други разходи.
  Средствата за вътрешен транспорт се определят заедно с маршрута и превозното средство в заповедта за командировка. В случаите, когато разходите за транспорт от летището до населеното място на командировката превишават 30 на сто от размера на дневните пари, тези разходи са за сметка на ведомството или предприятието и се отчитат срещу представен разходооправдателен документ.

  Дневните пари са за един ден. В случай, че летите в един и същи ден и в двете посоки, то размерът на разходите за транспорт ще бъде общ (за двете пътувания).

  Поздрави,
  Величка Павлова
 • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

Свързани документи със ЗКПО

-->