Diana k Diana k specializant

Проблеми при използване на болниченЗдравейте,

Работодателят ми има ли право да ме заплашва и тормози всеки път, когато ползвам болничен за детето ми или за мен? Горе-долу се случва по веднъж на месец, за по 5 дни максимум. След като се върна на работа, започват нападките с/у мен, как не може да идвам когато си искам на работа, местят ме от една позиция на друга само заради тези ми отсъствия, обиждана съм, както и са ми казвали, че щом няма кой да ми гледа детето да го дам в дом майка и дете. Отказаха ми да идвам с 30мин закъснение, тъй като водя детето на ясла, при условие, че на др колеги това им е разрешено официално.

Какви права имам, защото смятам, че те искат да ме изгонят само защото имам малко дете, но искат да ме накарат аз да си тръгна?Отговори

  • Здравейте. Имате случай на дискриминация по смисъла на Закона за защита от дискриминация. Материята е в обсега на Комисията за защита от дискриминация.
    Можете да сезирате Комисията , предлагам Ви да прочетете съдебно дело - www.court-gbr.com/00634509/469a0509.htm,Как да сезирате Комисията може да пречетете тук: http://www.kzd-nondiscrimination.com/layout/index.php/2013-11-09-23-10-57. Ако имате повече въпроси, задайте ги !

    kazimirc4
  • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

Свързани с Кодекса на труда

-->