didi ivanova didi ivanova Потребител

Попълване на справка за окончателен доход за 2014 г



Здравейте, двоумя се какво да пиша в колона 7 към таблици 1 и 2 за определяне на окончателния доход.

Внасяла съм авансово осигурителни вноски върху 450лв. Сега, след преобразуване на печалбата ми, осигурителния доход е по 405.40 лв. месечно. В колона 7 тази сума ли да запиша или минималната сума на осигурителен доход от 420.00 лв.? При определяне на облагаемия доход за ДОД да приспадна само осигуровките върху тези 420.00 лв., а другите евентуално ще подлежат на връщане?



Отговори

 • Попрочетох малко и сега задавам въпроса си така:

  Внасяла съм авансово осигурителни вноски върху 450лв/ определени на база д-д 2012/. Сега след преобразуване на печалбата ми осигурителния доход ми е по 405.40 лв. месечно. Въпроса ми е в колона 7 тази сума ли да запиша или минималната сума на осигурителен доход от 450.00 лв.? Внесените повече осигуровки / до размера на облагаемия доход /не подлежат на връщане.
  През м. септември бях в болнични и съм внесла върху осигурителен доход от 342.86 лв за ДОО и 442.86 лв. за ЗО. Трябва ли да довнасям до разликата от 450.00 лв.
  Предварително благодаря за отговора Ви.
 • Здравейте,

  В таблиците 1 и 2 за определяне на окончателния размер на осигурителния доход от самоосигуряващите се лица се попълва не по-малко от минималния размер на осигурителния доход, определен съобразно разпоредбите на ЗБДОО за съответната година.

  Поздрави,
 • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

Свързани документи със ЗДДФЛ

-->