radoslav makarski radoslav makarski s4etovoditel

Закъсняло получаване на сума по кредитно известиеЗдравейте!

Издадена е фактура от месец октомври в брой и след това кредитно известие за същата сума пак в брой. Проблемът е, че човекът идва да си получи парите чак януари 2015. Трябва ли да му издам сторно бележка с януарска дата (един вид му връщам парите) и има ли проблем, че е толкова далечна датата от кредитното известие. Как трябва да се процедира?Отговори

 • Здравейте,

  При фактическото връщане на парите на клиента, то трябва да издадете и сторно касова бележка с датата, на която се осъществява самото връщане. Няма проблем в това, че кредитното известие е издадено в друг месец, защото кредитното известие е свързано с връщането на стоката, а сторно касовата бележка- с връщането на парите.

  Поздрави,
  Цветомир Аврамов
 • Благодаря за отговора! На самата сторно бележка обаче пише номер на касовия бон там номера на кредитното известие ли да напиша понеже касовия бон е ясно че е при клиента с фактурата оригинал
 • Здравейте отново,

  При връщане на стоката и издаване на кредитното известие, би трябвало клиентът да е върнал и касовия бон от покупката. Така че на сторно касовата бележка трябва да напишете номера на касовия бон.

  Поздрави,
  Цветомир Аврамов
 • Благодаря отново за отговора! И едно последно питане ако примерно фактурата е за 1000 лв, а кредитното беше за 200 лв ? В такъв случай трябва ли да връща пак бончето за 1000 лв или му издавам сторно бележка само за 200 и бончето си стои при него при оригиналът на фактурата и ако е така в такъв случаи какво пиша на сторно бележката за тези 200 лв където пише номер на касова бележка?
 • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

-->