Simeon Radivchev Simeon Radivchev Барман

Напускане на работаЗдравейте,

Работя като барман в кафе-бар вече 18 месеца, но прекият ни началник се смени, като отдаде барът на друг, който е един от участниците във фирмата. По този начин, фирмата се запазва, договорът ми си остава същият, но новият собственик е много конфликтен, убижда, заплашва, и ни намали договорените заплати. Бих искал да напусна и да запиша трудова борса след това, но доколкото се информирах, това може да стане само с предизвестие (30 дневно) и по взаимно съгласие, с което от трудова борса ще взимам минимално обезщетение от 7,20 лв. на работен ден.

Как да се махна от там и след това от трудова борса да получавам 60% от осигуряването ми по заплатата (440 лв) и договорът до сега, а не по 7,20 (минимумът)?

Договорът ми е сключен по чл. 67, ал. 1, т. 1 във връзка с чл. 70, ал. 1 в полза на работодателя. Също така с 6 месечен пробен период (който отдавна е изминал) и вече е за неопределено време и може да бъде прекратен при условия предвидени в КТ, с предизвестие от 30 работни дни.Отговори

 • Здравейте.
  Моля за информация - какво пише в договора за работното Ви време, какво е в действителност - продължителност в часова, начало и край-час, работа след 22 часа,редовност на заплащане, връчена длъжностна характеристика..... Всяко отклонение от нормалните условия за работа и почивка е предпоставка за незабавно прекратяване на трудовия Ви договор.

  kazimirc4

 • Здравейте,

  Колегата Халачев е прав, при някакво отклонение от законовите разпоредби бихте могли да напуснете незабавно. Запознайте се по-подробно с чл.327 от Кодекса на труда, в който се регламентират случаите, когато служителят може да прекрати трудовия си договор писмено, без предизвестие.

  Поздрави,
  Цветомир Аврамов
  • 05 Jun 2015 15:25
  • Glory Box (Потребител)
  • 0
  Здравейте, г-н Радичев!

  Прочетете чл.127 от Кодекса на труда. Вижте кои задължения не е изпълнил работодателя ви. Ако попадате в някоя от хипотезите там, може да подадете уведомление за прекратяване на трудовия договор без предизвестие на основание чл.327, ал.1, т.3 /например/ във връзка с чл.335, ал.2 т.3.

  Успех!
 • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

-->