Деян Николов Деян Николов Потребител

Счетоводство на мулти-левъл маркетингЗдравейте,

Преди известно време се захванах с дистрибуция на стоки към Мултилевел маркетинг фирма. В началото идеята беше предимно да купувам с отстъпка и да продавам, където и счетоводно... сещате се - няма проблем. Сега обаче имам идея да си намеря дистрибутори и пред мен възникват много въпроси.

Първо, с какво основание продавам стоките на моите дистрибутори. Варианта е да направя договор за покупко-продажба между моята фирма и ФЛ, в който да впиша, че лицето ще закупува стока от мен с отстъпка, обаче тогава възниква проблема с това, как аз купувам нещо на една стойност и го продавам на същата - мисля, че данъчните не оценяват много такива постъпки.

Вторият вариант, който си мисля е граждански договор. Моят дистрибутор ми превежда цялата стойност, взета от клиента, а аз в края на месеца му изплащам процента, който трябва да получи от всички негови продажби. Тогава обаче възникват други проблеми, свързани с осигуровки, ДОД и т.н., които нито за мен са оферта, нито за дистрибутора.

Ще съм ви благодарен, ако ми дадете идея.Отговори

  • Здравейте,

    Не толерираме развитието на мулти-левъл маркетинг и се въздържаме от коментар по темата. Тепърва ще се сблъскеате с абсурдите и парадоксите на подобни системи.
    Въпорсът е от етичен, а не професионален характер.

    Поздрави,
  • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

-->