Silvia Yaneva Silvia Yaneva Потребител

Работа на график при СИРВЗдравейте,

При изготвяне на работа на график при СИРВ, каква информация трябва задължително да бъде включена в поименния график, който се изисква?

Ако може да ми предоставите примерен график, също ще е полезно.Отговори

 • Здравейте.
  По същество изготвянето на график за работа в един месец покрива техниката на изработване на присъствена форма. Важно в случая е:
  -да се определя броя на смените - напр.- първа,втора и нощна;дневна и нощна и т.н.;
  -продължителността на смените в часове;
  -началото и края на всяка смяна -от час.... до час....;
  -при изготвянето на графика се вписват:работещите,вида смяна за деня и продължителността му в часове/напр. І-ва смяна/8часа/,деня за почивка;
  -след завършване на графика се сумира продължителността на работното време на всеки работещ, за да е ясно- то равно,по-голямо или по-малко ли е от нормалното работно време за съответния месец;
  - периода на сумиране - от 1 до 6 месеца/чл.142 от КТ;
  Възможно е да има надвишаване месечната продължителност на работното време, както и недостигането на същата.Може и да съвпада.
  Същият график се утвърждава с подписа на Работодателя, и се подпечатва. Той е основен документ за работното време на работещите по график!!
  Когато ползващите графиците -работодател, ръководители, работещи, отчетник видят документа, трябва да им е пределно ясно следното:за деня.... на съответното лице вида на смяната, часа на началото и края на смяната,продължителността и в часове, ако денят е почивен, общата продължителност на работното време за месеца.
  Вписаният режим на работа в графика се изписва и в присъствената форма за месеца, освен ако няма размествания! Да напомня, че има преизчисляване на нощни часове в дневни - 7 часа нощен труд се броят за 8 часа дневен труд !Присъствената форма задължително съдържа само часове, приравнени към дневните. Задълбочете техниката на отчитане и преизчисляване !
  Допълнителни въпроси вероятно ще възникнат след като отработите тези основни изисквания. Успех.
  Впрочем в Интернет има достатъчно информация по изготвянето и самия вид на графиците за работа. Само трябва да ги потърсите.

  kazimirc4
 • Здравейте и честита 2015г!

  Подкрепям написаното от г-н Халчев.

  Всичко добро!
 • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

-->