Радка Маркова Радка Маркова Потребител

Запор върху заплатаЗдравейте!

Имам наложен запор върху заплатата от НАП и получавам 250 лв. От януари 2015 г. картите за пътуване ще си ги купуваме ние, а после сумата ще ни бъде връщана към заплатата от работодателя. Тази върната сума ще бъде ли удържана към запора, или ще я получавам?Отговори

 • Здравейте,
  Ако сумата за картите за пътуване е начислена от работодателя Ви като част от трудовото възнаграждение, тя подлежи на запориране и удържане.
  Ако обаче е начислена като отделно Ваше вземане, НАП трябва да наложи отделен запор за тази сума и не следва да Ви бъде удържана от този запор (който се отнася само за трудовото Ви възнаграждение).
  Поздрави,
  Йордан костов
 • Благодаря Ви, г-н Костов!
  Желая Ви весела Коледа! :)
 • Здравейте! Въпросът ми е следния: при наложен запор върху трудово възнаграждение в размер на 410 лв. по трудов договор, каква част от сумата се запорира? И при наличието на ДМС, което е различно в различните месеци, а понякога и не съществува/зависи от приходите и от решението на работодателя/ и не е реквизит на трудовия договор, то същото, влиза ли като част от общата сума, подлежаща на запориране или запорът е единствено и само върху регламентираното в трудовия договор, възнаграждение, в размер на 410 лв.? Благодаря!
 • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

-->