Десислава Никова Десислава Никова Администратор

Право на обезщетение от трудовата борсаЗдравейте,

Как мога да кандидатствам на трудовата борса и по-точно, какво заплащане ще получа от там?

Трудовият ми стаж е около 1 г. и 3 месеца, като 8 месеца работих на длъжност като "барман", а след това подписах допълнително споразумение към трудовия ми договор за прехвърляне от една длъжност на друга. И така ме прехвърлиха на длъжност като "администратор" от началото на юни тази година. Предизвестието ми изтича на 05.01.2015 г. и нашето ТРЗ ми каза, че имам право да се запиша на борсата, като от там са щели да ми дадат обезщетение от 60 на 100 от това на което са ме осигурявали до момента. Именно, 490 лв. за администратор и 440 лв. за барман.

Въпросът ми е дали мога да кандидатствам на Борсата, при положение че напускам по взаимно съгласие?Отговори

  • Ако договорът ви бъде прекратен по взаимно съгласие на основание чл.325, ал.1, т.1 от КТ ще имате право на 4 месеца обезщетение то Бюрото по труда в минимален размер от 7,20 лв.на ден.

    При прекратяване на трудовия договор работодателят е длъжен да изплати обезщетение на работника за неизползван платен годишен отпуск. В заповедта за прекратяване на трудовия договор работодателят трябва да запише какви обезщетения се полагат на работника и тяхното парично изражение.

    Анелия Петрова
  • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

-->