Валентина Русанова Валентина Русанова Потребител

Номерация на обикновени фактуриФирмата не е регистрирана по ЗДДС и издава обикновени фактури купени от книжарницата. Когато свърши първият кочан и се започне нов, трябва ли номерацията да продължи или може да започне от 1?

Аналогичен въпрос, когато в два обекта на фирмата има два отделни кочана, номерацията и на двата ли започва с 1 или трябва да са различни както при данъчните фактури? Ако номерацията се продължава, в кой нормативен документ е отразено това? Предварително благодаря за отговора.Отговори

 • Здравейте,

  Издадените фактури трябва да бъдат с поредни номера, без да се дублират и без да се пропускат номера (чл.35, ал(2) от Наредба № Н-18 за регистриране и отчитане на продажби в търговските обекти чрез фискални устройства).

  Когато свърши даден кочан с фактури, следващият трябва да продължи с номерацията след последната фактура от предния кочан.

  В различните офиси на фирмата трябва да има разделно издаване на фактури- например един офис може да издава фактури с номера от 1 до 1000, а друг от 1001 до 2000 и т.н.

  Поздрави,
  Цветомир Аврамов
 • Ако са дублирани номерата, какво трябва да се направи?
 • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

-->