Даниела Илиева Даниела Илиева Потребител

Осигряване при работа по втори договорИмам издаден ел. подпис на мое име, с който ще подавам данни само на една фирма. Няма да издавам фактура за извършената от мен дейност. Имам договор с фирмата, на която ще подавам данни като счетоводител на стойност 200 лв.

Длъжна ли съм да се регистрирам като СОЛ, и ако съм длъжна, трябва ли да ми се прекрати договора във фирмата в която работя, но не като счетоводител?Отговори

  • Здравейте,

    В случай, че получавате възнаграждение за извършваната от вас счетоводна услуга, би трябвало да се регистрирате като самоосигуряващо се лице извършващо трудова дейност - свободна професия. В случай, че се регистрирате като самоосигуряващо се лице няма да е необходимо да прекратите трудовия си договор, който сте сключили с друга фирма, без значение на каква длъжност сте назначени там.
    Имате и друга възможност, да сключите трудов договор за допълнителен труд с фирмата, на която предоставяте счетоводната услуга и да получавате трудово възнаграждение за извършваните счетоводни дейности.

    Поздрави,
  • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

Свързани документи със ЗДДФЛ

-->