Todor Panev Todor Panev Потребител

Срок за регистрация в Бюрото по Труда и стаж за НОИЗдравейте,
започнах работа на 02.12.2013г., като преди това съм получил месец и половина обезщетение, след което започнах работа на горепосочената дата. Напуснах след 8 месеца и 10 дни, регистрирах се в срок в Бюрото по Труда, после и в НОИ. След седмица от НОИ ми казаха, че няма да ми отпуснат ново обезщетение (4 месечно), а ще ми доиздължат старото - месец и 20 дни, за периода от 09.08.2014г. (когато напуснах) до 29.09.2014г.
Жената ми каза, че ако почна работа за около месец и напусна, ще имам пак ново право на 4-месечно обезщетение. Да, но аз трябва да направя това след 29.09.2014г. и дали след този месец, където ще бъда назначен някъде, ще имам право пак да се регистрирам в Бюрото по труда?Отговори

  • Здравейте,

    Моето мнение е, че ще имате право да се регистрирате в бюро по труда. Все пак за да придобиете право на обезщетение трябва да отговаряте на определени условия за стаж с осигуровки за безработица. Бюро по труда и НОИ са компетентните органи при определяне правото на парично обезщетение за безработица, както и неговия размер и срока, за който ще се изплаща.

    Поздрави,
  • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

Свързани документи с КСО

-->