Krasimira Petrova Krasimira Petrova Потребител

Сторниране при плащане с ПОС терминалЗдравейте!
При погрешно издаден касов бон на клиент, платил с ПОС терминал (за 500 вместо за 50 лв.), издава ли се сторно касов бон или те са само за сумите платени в брой?
Правилно ли е да се издаде такава и в касовата книга на платени с карта да се напише сумата от касовата лента на "сума кредит" минус тази със сторно бележката?Отговори

 • Здравейте, понеже при всяко плащане с ПОС терминал е задължително издаването на касов бон, съответно ако вие сте издали с грешната сума , трябва да издадете сторно бележка, на която да закрепите задължително сгрешения бон. Съответно с обслужващата Ви банка да се организира връщането на погрешно взетата сума.
  Ако все още не сте издали фискален бон, трябва да си маркирате правилната сума и остава въпроса само с банката.
  В касовата книга се вписва реалната сума, която трябва да бъде платена - 50 лв. в графата - плащане с карта ( безналично плащане ), а сторно бележката със сгрешения фискален бон се добавят към отчитането на съответния ден ( дневния отчет ).
  Поздрави, Кристиана
  • 15 Jan 2016 19:40
  • A. ххх (Потребител)
  • 0
  Зравейте.
  Може ли да да бъде върната сума в брой, която преди това е платена по пос терминал и съответно да бъдат прикрепени към сторно бележката фискалния бон при плащане по пос терминал и бончето от банковата транзакция.Сумата предствлява двойно платена сума по фактура.И сътветно бихте ли ми посочили нормативен акт ,които да урежда подобни въпроси/
 • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

-->