Bogdanka Petrova Bogdanka Petrova Потребител

БорсаЗдравейте,

Преди два месец бях съкратена, но не се регистрирах на борсата затова че щях да получавам по 7,20 на ден в продължение на 4 месеца защото от борса до борса нямам 3 години. В момента съм започнала работа с изпитателен срок от 6 месеца.

Ако през тези 6 месеца прекратя работа, ще придобия ли права на пълна борса \вече имам 3 години от борса до борса\ и ако работодателя не ми поднови договора, какви права ще имам като се регистрирам на борсата?Отговори

  • Здравейте,

    за да имате право на обезщетение за безработица трябва да имате най малко 9 месеца осигурителен стаж, като осигурена за риска безработица, през последните 15 месеца преди последното прекратяване на договора.
    Размерът на обезщетението се изчислява на база сбора от осигурителните доходи във фонд безработица за последните 24 календарни месеца, предхождащи месеца на прекратяване на осигуряването. Това означава, че ако през тези 24 месеца назад сте била безработна и не сте била осигурена за фонд безработица, може да се окаже, че ще получавате минималното обезщетение за безработица въпреки че не сте получавала такова обезщетение през последните три години.
    Все пак обезщетенията се изчисляват най-точно на база реалния осигурителен стаж и доход, поради което моите предположения може да не са съвсем точни.
  • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

Свързани с Кодекса на труда

-->