Petiya Petrova Petiya Petrova Потребител

Възнаграждение по извънтрудово правоотношение на лице, което се осигурява извън БългарияЗдравейте,

Изплащаме възнаграждение на физическо лице за запис на глас на реклама. Работата е извършена тук в България. Лицето е български гражданин, с постоянен адрес в България, но работи и се осигурява в Англия.

Трябва ли на това лице да отдържаме и внасяме осигуровки и данък по ЗДДФЛ и изискват ли се някакви документи по-различни от тези по граждански договор (сметка за изплатени суми, служебна белжка)?

Предварително Ви благодаря !Отговори

  • Здравейте,

    За да се отговори на този въпрос е необходимо да се събере повече информация за това какъв е статута на лицето в България и съответно в Обединеното кралство. Освен това следва да се определи дали между двете страни има действащо СИДДО, както и споразумение в сферата на социалната сигурност. Трябва да се вземат предвид и регламентите за координиране на системите за социална сигурност в ЕС, на който двете страни са членки. Важно е също дали лицето има издаден образец А1, за определяне на приложимото законодателство, издаден от компетентна институция на някоя от двете държави.
    По тези причини ви съветвам да потърсите професионална консултация, на която да получите пълен и конкретен отговор, след като предоставите всичката налична информация!
  • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

Свързани документи със ЗДДФЛ

-->