Daniel Niklenov Daniel Niklenov Потребител

Касов апарат за вендинг машинаЗдравейте,

Вендинг машина, която не се захранва с ток (няма нищо общо с машина за кафе), но пак се пускат левчета в нея, трябва ли да има електронен касов апарат с дисплей? Прочетох един ваш отговор, в който пише
С промените в Наредбата Н-18 и в ЗДДС, влизащи в сила от 01.01.2014г. лицата, които извършват продажби на услуги с развлекателен характер или стоки чрез автомат на самообслужване с електрическо захранване, са длъжни да регистрират и отчитат всяка продажба чрез ФУВАС, като фискалният бон, регистриращ продажбата, се визуализира само на дисплей, без да се издава хартиен документ.

Аз питам за машина, която не е с електическо захранване? Има ли нужда от касов апарат?Отговори

  • Здравейте,

    Според НАРЕДБА за изменение и допълнение на Наредба № Н-18 от 2006 г. за регистриране и отчитане на продажби в търговските обекти чрез фискални устройства , Издадена от министъра на финансите, обн., ДВ, бр. 111 от 27.12.2013 г., в сила от 1.01.2014 г.
    "Лице, което извършва продажби на услуги с развлекателен характер чрез автомат на самообслужване, без електрическо захранване, е длъжно да регистрира и отчита всяка продажба чрез фискално устройство по чл. 2, ал. 2, т. 1 или 2, което не се вгражда в автомата на самообслужване."

    Поздрави,
    Денислава Стойкова
  • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

Свързани документи със ЗДДС

-->