Кера Димитрова Кера Димитрова Потребител

Ще имам ли право на борсаЗдравейте,

Прекратих платена борса и започнах сезонна работа за 4 месеца на срочен трудов договор, не съм доволна от фирмата не е коректна с мен. Ако я напусна и имам примерно 5 дни през които не съм работила докато съм си търсила работа и съм започнала на друго място с нов трудов договор, ще имам ли право да си възстановя борсата?Отговори

 • Здравейте
  Ще е добре, ако посочите за колко месеца имате право да пребивавате на трудовата борса, също и колко време сте работили на срочен ТД ? За оставащото време след прекратяване на срочния ТД имате право да се регистрирате отново на борсата !
  kazimirc4
 • Здравейте,

  Право на парично обезщетение за безработица имат лицата, за които са внесени или дължими осигурителни вноски във фонд "Безработица" най-малко 9 месеца през последните 15 месеца преди прекратяване на осигуряването. Ако отговаряте на тези критерии и прекратите трудовият си договор по ваша инициатива, то вие ще имате право на обезщетение в минимални размери до 4 месеца. (чл. 54б от КСО).
  За да имате право на обезщетение за безработица обаче, вие трябва да сте безработно лице регистрирано в агенцията по заетостта като такова. Ако започнете нова работа, то няма да имате право на това обезщетение (чл. 54а от КСО).

  Поздрави,
  Васил Байнашев
 • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

Свързани документи с КСО

-->