oksana angelova oksana angelova Нова звезда operator

Нарушаване на праваПо договор трябва да работя 40 ч. за седмица. Но подписах сумарно време, може да се каже по пренуда със заплаха от уволнение. И на 1 и 2 работих 12ч. от 6 до 18 ч. На 3 и 4 пак 12 ч. нощна от 18 до 6 сутринта. На 5 и 6 почивам. От 7 неделя до 13 събота включително съм на 8 ч. Мисля че нарушават правата ми.Отговори

 • Здравейте,

  Според текста на Кодекса на труда при работа при условията на сумирано изчисляване на работното време непрекъснатата почивка между две смени не може да бъде по-малко от 12 часа.

  Непрекъснатата седмична почивка е не по-малко от 36 часа, при промяна на смените непрекъснатата седмична почивка може да бъде в по-малък размер, но не по-малък от 24 часа, в случаите когато действителната и техническата организация на работата в предприятието налагат това.

  Максималната продължителност на работна смяна при сумирано изчисляване на работното време може да бъде до 12 часа, като продължителността на работната седмица не може да надвишава 56 часа

  Ако считате, че правата Ви са нарушени, Ви съветвам да потърсите съдействие от Инспекцията по труда или да заведете съдебен иск срещу работодателя си.

  Справка за нормативната уредба, приложима за този казус, може да направите в чл. 142, ал. 4, чл. 152, чл. 153, ал. 2 и ал. 3 от Кодекса на труда.

  Поздрави,
  Виктор Баталов
 • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

-->