Валентина Кирва Валентина Кирва системен оператор

Прекратяване на трудов договор по чл.68 ал.1т.3Здравейте,

Скоро подписах допълнително споразумение за изменение на трудовия договор и чл.119, като преди това бях на постоянен трудов договор чл.72 ал.2 от Закона за МВР. Желая да напусна, т.к. условията не ме удволетворяват.

Как точно да постъпя? Трябва да подам заявление с предизвестие на основание чл.326 ал.1 от КТ ли? Посъветвайте ме моля Ви!

Предварително благодаря!Отговори

 • Здравейте.
  Ако съзнателно сте заменили постоянен ТД с временен такъв, оставяте да изтече същия и получавате заповедта за прекратяването му. Все пак какво съдържа допълнителното споразумение ?
  kazimirc4
 • Здравейте,


  Както е отговорил колегата след изтичане на временния трудов договор трябва да получите заповед за прекратяването му. Ако все пак желаете да прекратите трудовото ви правоотношение преди да ви изтече договора то вариантите са да си подадете молба за напускане по взаимно съгласие, като в молбата впишете,че ако не ви бъде удовлетворена от работодателя да се счита и като молба за предизвестие за прекратяване на трудовото ви правоотношение.Срокът на предизвестието при прекратяване на безсрочен трудов договор е 30 дни, доколкото страните не са уговорили по-дълъг срок, но не повече от 3 месеца, като срока е еднакъв и за двете страни.

  Поздрави,
  Адриян Велчев
 • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

-->