Diyana Chankova Diyana Chankova Потребител

Допълнително споразумениеЗдравейте,

На 22.04.14 е сключено ДС за удължаване срок на ТД и промяна на длъжността, което взлиза в сила на 09.05.2014 г./уведомлението и справка вече са получени/. В последствие /днес/ обаче се решава, че промяна на длъжността няма да има. Как документално трябва да се оформи това- ново ДС ли се сключва и считано от коя дата?Отговори

 • Здравейте,
  1. Код корекция - попълва се 1 - когато се подава уведомление за коригиране на погрешно подадено уведомление. В този случай, освен коригираните се попълват всички останали данни от подаденото преди това уведомление. Този код не се използва за корекция в т. 2, 3, 4, 8 и 10, за което се подава първо уведомление с код за заличаване и ново уведомление с редовни данни.
  2 - когато се заличава подадено преди това уведомление.В този случай се попълват и т. 2, 3, 4, 8 и 10 от уведомлението.
  Тъй като срока за корекция / заличаване във вашия случай е минал с Молба до НАП свободен текст искайте да Ви разрешат да заличите или корегирате /за друга длъжност/ подаденото уведомление.
  С вътрешен документ /заповед напр.- за непромяна на длъжността в който работодателя и лицето дават съгласие ,да останат старите условия на договора и старата длъжност.
  При промяната в НАП след това проследете и в НОИ дали са направени съответните корекции в системата би трябвало да остане стария договор като легитимен.
  Поздрави В.Дадова

 • Благодаря. Само че при ДС са уговорени две промени- удължаване срока на договора и промяна на длъжността /съоветно срок на изпитване/. Ние искаме да си я върнем на старата длъжност, но не и да остане изцяло на старите условие в първоначалния ТД. В този случай, за да избегнем корекции в подадените данни, има ли пречка на 12.05 да сключим ДС за промяна на длъжността /при което връщаме на пъровначалната/?
 • Няма пречка, можете и ще подадете ново уведомление с направените промени.
  Поздрави и успешен ден!
 • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

-->