данчо  николов данчо николов шофьор

СъкращениеЗдравейте!

Работя във частна фирма на трудов договор, на длъжност шофьор на специален тежкотоварен автомобил вече близо 5 г. Работата намаля и работодателят ми сподели че желае да ме съкрати и прати на борсата. Дейноста на фирмата продължава, но извършвана само от работодателя. Определи ми 1 месец предизвестие, което ще го работя и ще ми се плаща.

Молбата ми е да се консултирам с вас по кой член е най добре да бъда съкратен.Отговори

  • Ако трудовия договор е прекратен на основание чл.328, ал.1, т.1, т.2, т.3, т.5, т.6, т.11 и т.12, то тогава ще имате право на обезщетение от Бюрото по труда в зависимост от трудовия ви стаж.
  • Здравейте.
    Както описвате ситуацията, смятам за подходящо правно основание - намаление обема на работата - чл.328, ал.1,т.3 от Кодекса на труда.

    kazimirc4
  • Благодаря ви.Интересува ме след получаване на заповедта за съкращение до колко дена е нужно да се запиша и подам документите в НОЙ за получаване на обезщетенията.п.п. как се определя месечното обезщетение -и колко ще е .
  • Здравейте,съкратиха ме по план 71,Ал 1.Въпросут ми е такъв,дали ще си получа бонусите за предходните месеци.Работата беше такава,че ни изплащаха бонус продажби с два месеца назад?
  • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

-->