Валентина Рачева Валентина Рачева работник зареждане на рафтове

Прекратяване на ТДПреди 1 месец сключих ТД по чл.70 ал1 във връзко с чл. 67 ал.1 т.2 с 6 месеца изпитателен срок в полза на работодателя, с основно месечно възнаграждение 420 лв. с периодичност на изплащане до 30 число на месеца, работно време 8 часа, прекратуване на ТД 30 дни предизвестие от страна на служителя. Аз искам да напусна.

Има ли вариянт да избегна 30-дневното предизвестие и да си получа заплатата? Реално трябва да получа първата си заплата на 15 май по банкова сметка (около 280 лв.), а остатъка на ръка на 30 число от месеца. Това го установих като практика от мои колеги. Реално аз работя по 8.30 ч по 10 дни без почивка. Имам 1 почивен ден.Отговори

  • Здравейте,


    Варианта да избегнете отработването на едномесечно предизвестие е ако трудовия Ви договор бъде прекратен по взаимно съгласие по чл.325 ал.1 т.1 от Кодекса на труда. Съвета ми е да си подадете молба за напускане по взаимно съгласие, но с вписано в молбата условие, ако не бъде приета то да се счита като предизвестие и след изтичане на един месец да ви бъде прекратено трудовото правоотношение. Относно изплащането на трудовото ви възнаграждение, работодателя трябва да ви го изплати в срок в които е посочен в трудовия договор.Ако това не се случи винаги можете да се обърнете към Инспекцията по труда или адвокат.

    Поздрави,
    Адриян Велчев
  • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

-->