Светлана  Колева Светлана Колева Потребител

Срок за изплащане на болниченЗдравейте,

Бях в болничен от 01.04 до 22.04. Кога ще ми бъде изплатен болничния от НОИ?Отговори

  • Вашият работодател може да представи болничния лист в НОИ още в същия ден, в който вие сте му го представили. Но може да изчака и да представи болничния лист в НОИ в последния ден на законово определения срок. Срокът, който занонът е предвидил е до 15-то число на следващия календарен месец. От това кога работодателя ще представи болничния лист в НОИ зависи и кога НОИ ще започне да го обработва. В срок от 15 работни дни от представянето на документите НОИ трябва да изплати обезщетението. Преводите на паричните обезщетения ще се извършват от НОИ два пъти седмично по банковите сметки на всички правоимащи лица в съответната банка. Информация за етапите на обработка и изплащането на обезщетението може да се потърси в НОИ, в т.ч. и в раздела "Електронни услуги" като поискате да ви бъде издаден персонален идентификационен код.
  • все още нямам преведен болничен.Това нормално ли е
  • Крайния срок за отчитане на болничните листове издадени през м.Април е 15 Май. Възможно е вашият работодател все още да не е представил болничния лист в НОИ. Вие можете да поискате от НОИ да ви направи справка за движението на болничния лист. За удобство на гражданите НОИ предоставя услуга - издаване на ПИК /персонален идентификационен код/, с който вие самата през интернет ще можете да правите всякакви справки за вашите болнични листове. Този ПИК се издава от НОИ и е безплатен.
  • Здравейте! Бих искала да Ви помоля,да ми отговорите на следният въпрос.Болничният ми е от 02.06.2015г.кога ще ми бъде изплатен?
  • Zdraveite moqt bolni4en e ot 01.06.2015 do 21.07.2015 iskam da popitam koga 6te mi bade preveden
  • Здравей те моят болничен е от 10 юни и другите ми е от 25 август но все още нямам превод искам да попитам ако някой може да ми отговори защо

  • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

Свързани документи със ЗЗО

-->