Eli Hadjieva Eli Hadjieva Потребител

Временен договорЗдравейте,

Задължително ли е при временен договор по чл.68 ал.1 т.3 от КТ да се впише името на титуляра, който замествам? Аз имам ТД в който не го пише. Истински ли е договорът ми?Отговори

 • Здравейте.
  Да - за да е перфектен ТД трябва в него изрично да се упоменат имената на заместваното лице.
  Моля, изпишете точно/дословно/ какво пише в трудовия Ви договор по повод на заместването, както и какво e вписано като продължителността на срока за заместване.
  kazimirc4
 • pishe samo cl.68 al.1 t.3 za 1 mesec v polza na rabotodatelia,koito dogovor izte4e na 19.03.2014 i sled tova prodaljih da rabotia bez da podpisvam nov dogovor.Na 24.03 postapih v bolnica i toi otkazva da mi plati obez6tetenieto do 23.03 .sigurno dogovorat mi i e neredoven
 • Здравейте,

  Срокът по трудов договор за заместване, сключен на основание чл. 68, ал. 1, т. 3, се определя от продължителността на отсъствието на титуляр на длъжността. Ето защо в сключения договор за заместване трябва задължително да се посочи името на титуляра на длъжността, за заместването на който се сключва трудовият договор, както и обстоятелството, че договорът за заместване се сключва до неговото завръщане на работа.

  Относно това дали трудовият Ви договор може да бъде обявен за недействителен вижте разпоредбите на чл. 74 от Кодекса на труда.

  Поздрави,
  Вера Русинова
 • Здравейте. Независимо от качеството на ТД работодателят Ви дължи обезщетение за временна неработоспособност !
  Според Кодекса за социално осигуряване -Срок на изплащане на обезщетението
  Чл. 42. ...
  (3) (Изм. - ДВ, бр. 1 от 2002 г., в сила от 01.01.2002 г., изм. - ДВ, бр. 35 от 2009 г., в сила от 12.05.2009 г., изм. - ДВ, бр. 16 от 2010 г., в сила от 26.02.2010 г., изм. - ДВ, бр. 100 от 2010 г., в сила от 01.01.2011 г.) Когато временната неработоспособност е настъпила преди прекратяване на срочни трудови и служебни правоотношения, договори за военна служба и договори за управление и контрол на търговски дружества, паричното обезщетение се изплаща за не повече от 30 календарни дни след прекратяване на правоотношенията или договорите. Ако временната неработоспособност е поради трудова злополука или професионална болест, паричното обезщетение се изплаща до възстановяване на работоспособността или до установяване на инвалидност.
  Моят съвет е - незабавно се обърнете към органите на НОИ по местоживеене и поискайте същите да Ви съдействат при изплащане на дължимото Ви обезщетение.
  Пожелавам Ви търпение и успех!
  kazimirc4
 • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

-->