ПЕНКА ДОНЧОВСКА ПЕНКА ДОНЧОВСКА СЧЕТОВОДИТЕЛ

Социални разходиЗдравейте!

Фирмата е общинска и с решение на ОС от 25,03,14( т.е. на колектива) се приема във връзка с Великденските празници: "на всеки член от персонала да се отпуснат за социално подпомагане по 150 лв. за празника, които да се изплатят към мартенските заплати", а те се плащат до 20,04,2014. Така е записано и в последващата заповед на управителя от 26,03,14.

Имаме колежка, обаче, която се пенсионира и я освобождаваме от 04,04,2014 и към датата на Великден - 20,04,2014, тя вече не е в списъчния състав на персонала. Тя не е подписала и протокола на ОС. Нашите социални разходи се включват към РЗ , защото са повече от 60лв и са в пари, а не в натура и се облагат по ЗДДФЛ.

Има ли право тази колежка на тези 150 лв. към мартенската заплата, защото управителят не желае да ги изплати?

Предварително Ви благодаря!Отговори

 • Здравейте,

  За да бъдат разходите социални, те трябва да са раздадени на всички служители.
  В самото решение на ОС е определено, че тези 150 лв. ще бъдат раздадени на всеки член от персонала и ще се включат към изплащането на мартенското възнаграждение.

  Служителката, която се пенсионира на 04.04.2014, по мое мнение, трябва също да получи бонуса, дори и да не присъства в списъчния състав към 20.04, когато е Великденският празник.

  Основанието за изплащането на 150 лв. и за нея е, че парите ще са предоставени към мартенските заплати ( дори и писмено го има от решението на ОС) , а тя си е изработила мартенското възнаграждение.

  Поздрави,
  Рада Колева
 • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

-->