Диана Иванова Диана Иванова Потребител

Дисциплинарно уволнение на председател на ТГПКЗдравейте!

Работя в трудово-производителна кооперация, председател на която е лице на пенсионна възраст - 65 години. Получава пенсия и заплата, но като председател няма никаква компетентност и взема еднолични решения без да се съобразява с мнението на член-кооператорите. Поискахме и оставката, но до момента тя категорично отказва дая  подаде. По документи, т.е. по присъствена форма за 2013 година, тя си е ползвала полагаемия платен отпуск, но от понеделник ще отсъства цяла седмица - в отпуск, без документ. За един работник в трудови правоотношения това означава дисциплинарно уволнение.

Как на председателя на кооперацията може да се потърси дисциплинарно наказание и отговорност за тези своеволия?Отговори

  • Здравейте,

    От изложението в запитването ви не става ясно как е назначено лицето - председател на кооперацията.
    За да получите отговор ще бъде необходимо да ни предоставите повече информация за правоотношението на председателя с кооперацията - Кой го назначава, с какъв договор и т.н.
  • Здравейте, сърдечно благодаря за своевременните и компетентни отговори.Имам следния въпрос към Вас.В момента работя като главен счетоводител в ТПК , безсрочен договор чл.67 ал.1 т.1.В края на месец април ни предстои отчетно-изборно събрание.Член-кооператорите желаят да предложат моята кандидатура за председател.В случай, че бъда избрана следва ли да се прекрати трудовото ми правоотношение като главен счетоводител, за да бъда назначена като председател.От кого следва да бъде подписан трудов договор и на какво основание да бъде сключен?Благодаря предварително.
  • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

-->