Ивелин Гочев Ивелин Гочев Потребител

Подаване на Д6 - корекцияЗа служител се прави корекция в следващ месец, която не води до промяна нито в осигурителния доход нито в данъка. Промяната е единствено в отработените часове и тези в неработоспособност. Като така, няма нужда от подаване на корективна Д6. От друга страна нямаме основание да поставяме отметка на "За подаване на данни с декларации обр. № 1 и обр. № 6 не се прилага чл. 2, ал. 4 от наредбата и не следва да се подаде Д6"

Някой има ли вече практически опит с подобна ситуация ?


Отговори

  • Здравейте,

    Не съм съгласен, че нямате основание да поставите отметка на "Няма основание за подаване на Декларация обр. № 6 - не се прилага чл. 2, ал. 4 от наредба Н-8"
    Текста на тази разпоредба казва, че декларираните задължения в декларация 1 и декларация 6 трябва да бъдат равни. Във вашия случай няма промяна на осигурителния доход в коригиращата декларация 1, съответно равенството между декларираното задължение с декларация 6 при подаване на редовната декларация 1 се запазва. Следователно липсата на разлика в осигурителния доход между редовната и коригиращата декларация 1 е основанието да не прилагате чл. 2, ал. 4 от Наредба Н-8.
  • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

-->