Tanya Todorova Tanya Todorova Потребител

Необходими регистрации при започване на търговска дейностЗдравейте!

От 10.03.2014 г. започнах търговска дейност -магазин за дрехи втора употреба.Аз съм собственик на ЕООД и сама си работя в магазина.Регистрирах се в НАП като самоосигуряваща се/ срока е 7 дни от началото на дейността/. Интересува ме, трябва ли в други институции да регистрирам началото на търговската дейност или като самоосигуряваща се освен в НАП ?/ Пр. НОИ, Агенция по вписваниятя, НСИ, Община и др./ Ако трябва - в кои институции и в какви срокове?

Благодаря!


Отговори

 • Здравейте,
  Ако се намирате на територията на Столична община, следва да пофдадете заявлението до общинската администрация по образец, съгласно Наредба за реда и условията за извършване на търговска дейност на територията на Столичната община:
  http://sofiacouncil.bg/?page=ordinance&id=53
  Ако извършвате дейност в друга община, следва да проверите дали не е налице аналогична наредба за територията на тази община.
  Не е необходимо да уведомявате Агенция по вписванията, доколкото вече сте регистрирала свое ЕООД, чрез което ще упражнявате дейността.
  Търговският регистър подава автоматично информация към Регистър Булстат.
  Регистър Булстат подава автоматизирана информация до НОИ и НСИ (чл. 33 и 34 от Закона за регистър Булстат; чл. 30 от Закона за статистиката).
  Поздрави,
  Йордан Костов
 • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

Свързани документи със ЗКПО

-->