Bogdanka Petrova Bogdanka Petrova Потребител

Болничен листЗдравейте,

Имам издаден болничен лист от 20.01.2014 до02.02.2014 като първите 3 дена се плащат от работодателя, а останалите от НОI. След направената проверка в НОИ разбрах, че работодателят ми е подал по-малко часове, т.е трябва да ми се изплатят още 7 дни - 56ч., а той е подал 6 дни 48ч. Аз работя на 3 смени -1, 2 и нощна смяна. Ако вие не можете да ми отговорите тогава ме насочете към кого да се обърна за консултация по този въпрос.

Благодаря В и предварително!Отговори

  • Здравейте.
    Работодателят има задължения и правомощия да подава информация към НОИ относно вашият статус като осигурено лице. Болничният лист се подава с придружително писмо и опис, които описват обстоятелствата. Ако имате разминаване между това, което е подал работодателят ви, и това, което вие сте отработила, можете първо да се обърнете към него и да коригира данните. От НОИ не могат да ви помогнат, тъй като те работят с данните, които работодателят подава.
    Ако не успеете да се разберете с работодателят ви, и смятате че правата ви са нарушени, можете да се обърнете към Инспекция по труда и да подадете жалба, в която да опишете обстоятелствата.
    Поздрави.
  • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

Свързани документи със ЗЗО

-->