Теодора Стефанова Теодора Стефанова Потребител

Платен годишен отпускЗдравейте!

До 12,01,14 бях в отпуск по майчинство, следва ползване на ПГО. Като аванс получих 142,88 лв, и като изплащане предстои още 77.10. Знам че се изчислява на база последния месец в който имам 10 работни дни. Но ако това е сумата за 15 работни дни през Януари, до за 22 дни сигурно няма да са повече от 350лв.

Прилагам последния фиш от заплата, за месеца в който имам поне 10 работни дни с молба да ми отговорите наистина ли такава трябва да е сумата, която трябва да получавам.

От 22 работни дни съм изработила 16 +6 болнични
Основна заплата 390лв
Допълнително възнаграждение 1,2% бонус оборот.
Общо всички начисления за месеца са 580.72 в това число болнични,клас, бонуси и т.н.
Получила съм 459.71лв

Благодаря за отделеното ви време, за да отговорите!Отговори

  • Здравейте,

    Възнаграждението за отпуска се изчислява на база полученото брутно трудово възнаграждение за последния календарен месец, в който има отработени най-малко 10 работни дни. Когато лицето е ползвало дългосрочен отпуск, какъвто е този по майчинство, се взема предвид брутното възнаграждение от последния месец, в който има най-малко 10 отработени дни, преди излизането в отпуск по майчинство.

    В брутното трудово възнаграждение се включват основното договорено възнаграждение и всички допълнителни възнаграждения, които имат постоянен характер. Следва да се определи дали бонусите, които сте получавали преди излизането си по майчинство са с постоянен характер или се считат за еднократно плащане.
  • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

-->