Лора Петрова Лора Петрова Потребител

Отдаване на персоналЗдравейте,

Фирма А има цех и машини и сключва договор с фирма Б, за производството на определена стока, като фирма А предоставя оборудването и сградата си за целта. Фирма Б няма никакви активи, назначава персонала и изработва стоката. Тъй като това ще е повтарящ се непрекъснато процес, то няма да има нужда фирма Б да освобождава персонала и после отнво да го назначава. Фирма Б ще издава фактури за извършената работа и след това тя ще изплаща заплати на служителите си.

Тук ме притеснява факта че фирма Б няма нищо, освен служители, които работят в цеха на друго предприятие. И в тази връзка имам следните въпроси:

-Това би ли се третирало като отдаване под наем на служители? Ако да то какво би следвало да се направи (вадене на лицензи или разрешителни) за да няма проблем с контролните органи?

- Има ли и други нередности по отношение на така направената схема на работа, които не забелязвам.

Хубав ден!Отговори

  • Здравейте,

    Моето мнение е, че няма основание да се счита, че фирма Б отдава персонал под наем. На това мнение съм тъй като договорите ще бъдат сключени между Фирма Б и работниците, възнагражденията ще се изплащат на работниците от фирма Б. За Работодател ще се счита фирма Б. Фирма Б определя условията на работа и т.н.
    Предполагам, че е добре да има договор между двете фирми за отдаване под наем на сграда или оборудвано производствено помещение.

  • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

-->