Задай въпрос тук
sevda Serbezova sevda Serbezova mashinen operator

Срок за изплащане на болнични от НОИМоля, заплащат ли се болнични за съботни и неделни дни?

В болнични съм от 06.01.2014 до 14.02.2014г. Трудовия ми договор е на 8-часов работен ден на 505лв заплата. Кога НОЙ ще започне изплащане?

Благодаря Ви предварително!Отговори

 • Здравейте.
  Парично обезщетение не се изплаща в почивните дни!!
  Основен документ тук е Наредбата за изчисляване и изплащане на паричните обезщетения и помощи от държавното обществено осигуряване.
  Основен технически момент тук е кога осигурителят/работодателят/ ще представи болният лист в НОИ ?
  В чл. 23 от наредбата от 30 календарни дни на 15 работни дни е намален срокът за изплащане на паричните обезщетения и помощи след представяне на необходимите документи.
  Преводите на паричните обезщетения ще се извършват от териториалните поделения на НОИ два пъти седмично по банковите сметки на всички правоимащи лица в съответната банка, съгласно измененията в чл. 24, ал. 1 от наредбата. Досега това се правеше един път седмично.
  При забавяне на обезщетението информация може да се потърси в НОИ, в т.ч. и в раздела "Електронни услуги" !

  kazimirc4
 • Здравейте,


  В допълнение към отговора на колегата срока за подаване на болничен лист в НОИ е най-късно в срок до 15- то число на месеца, следващ този на издаването на болничния лист.


  Поздрави,
  Адриян Велчев
 • Добър ден! Моят приятел е в болничен от 06.04.2015 г. като болничният му е 30 дни. Внесен е при счетоводителя на 08.04.2015 г. и до момента няма постъпило парично обещетение. След изтичане на първият болничен внесе още един пак за период от 30 дни. Искам да попитам щом по закон болничният се изплаща в срок от 15 работни дни защо до момента не са преведени никакви средства? Благодаря предварително!
 • Здравейте. Бих Ви посъветвал да проверите чрез счетоводителя на фирмата. Друг вариант е проверка направо в ТП на НОИ.Там има максимална информация по въпроса.

  kazimirc4
 • zdraveite iskam da polucha informaciq dali bi trqbvalo da mi e preveden bolnichniq ...bqh v bolnichni ot 04.06 do 30.06
 • Zdraveite!V bolni4en sam bremenna sam v 7 mesec !Do kolko dena sled predstavianeto na bolni4nia v noi triabva da mi se izplati?
 • zdraveite iskam da popitam v bolni4en sam ot 10.01.2017-16.02.2017 koga trqbva da imam prevod
 • 4akam otgovor koga 6te go polu4a
 • Здравейте,
  от 03.07.2017 до 07.07.2017 год. имам представени 2 броя болнични от две болници за гледане на болен.В регистъра на НОИ ги виждам,но кога ще бъдат изплатени???
 • Здравейте! В болничен съм по майчинство от 09.08.17г. до 03.10.17г (това е последния болничен след раждането ), до сега всеки месец до 5-то число ми беше изплатено всичко, но този месец още не съм получила превод и вече взех сериозно да се притеснявам дали няма някакъв проблем... Моля кажете ми, кога най-късно трябва да получа плащане?
 • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

Свързани документи със ЗЗО

-->