Ангелина Тодорова Ангелина Тодорова безработна

Майчинство за второ детеЗдравейте!

Искам да попитам относно майчинството за 2-ро дете. Първото ми дете вече е на 3 години и половина, от както стана на 2 години, прекратих договора си с работодателя и от 1 и половина съм безработна. Ако започна работа след като разбера, че съм бременна, ще мога ли да си взимам минималното майчинство от 340 лева или няма да имам нужния стаж?

Благодаря предварително!Отговори

  • Здравейте,

    При положение, че сте получавали обезщетение за бременност и раждане и обезщетение за отглеждане на дете до две годишна възраст при първото ви дете, сега няма причина да не получавате минималните обезщетения и при второто дете. Необходимо условие е да сте назначена на трудов договор.

    Поздрави,
    Васко
  • Много благодаря за бързия отговор. Лек ден
  • Здравейте, имам нужда от помощ и съвет как да постъпя.Втората година майчинство изтича на 17,05,2015г, не мога да се върна на работа заради работното време. Мога да ползвам неплатен отпуск или да ме съкратят и така да се регистрирам на борсата. Планираме второ дете, но имам здравословен проблем и не зная колко време ще се лекувам и след това можем да започнем да опитваме.Какво да направя за да получавам в бъдеще по-добро майчинство?
  • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

Свързани документи с КСО

-->