Гергана Стойчева Гергана Стойчева Потребител

Повторна продажба на апартаментЗдравейте,

Фирма продава апартамент на чужд гражданин. Преведени са пари по сметката на фирмата доста отдавна, осчетоводени по сметка Клиенти по аванси. Фактура не е издадена и парите продължават да си стоят по тази сметка. Апартаментът съответно не е прехвърлен и все още се води като актив на фирмата. Сега "собсвеникът"/чуждестранното лице/ иска да продаде апартамента си на трето лице , но не може т.к няма нотариален акт.

Как да процидираме от тук нататък? Не можем да развалим договора с лицето и да му върнем парите по банков път. Как да продадем апартамента на трето лице без да връщаме сумата?Отговори

 • Здравейте,
  Няма пречка да бъде прехвърлен недвижимият имот директно на третото лице, но в нотариалния акт за собственост трябва да бъде подробно описано, че чуждият гражданин е заплатил апартамента, а третото лице заплаща продажната цена на чуждия гражданин.
  За всеки случай е добре да се консултирате с нотариуса, при който ще изповядвате сделката, дали според него не е необходимо отделно тристранно споразумение между трите страни.
  Поздрави,
  Йордан Костов
 • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

-->