Доника Дянкова Доника Дянкова Потребител

Обезщетение за безработицаЗдравейте,

На 16.12.2013г. ме освободиха от работа по взаимно съгласие и сега търся фирма, която формално да ме назначи на срочен трудов договор за 1 месец, за да мога да взимам обезщетение за безработица. До момента имам стаж 7 години.

Дали ще ми се изплаща обещетението, при положение, че последния рабодател, с който съм сключила срочния трудов договор не е внасял осигуровки за служителите си от известно време? Дали ще се отрази по някакъв начин, ако подписването на срочният трудов договор стане 1 месец след уволнението ми?

Благодаря за отговора педварително!
Поздрави!Отговори

  • Работникът не носи отговорност и не губи осигурителни права поради това, че неговия работодател не е изпълнил своите задължения и не е внесъл дължимите осигурителни вноски. Това, че вашият работодател не е внасял осигуровки за служителите си от известно време няма да наруши вашите права за получаване на обезщетение от Бюрото по труда, ако вие отговаряте на всички други условия. Това, че ще имате един месец прекъсване на трудовия стаж между старото и новота ви работно място също няма да се отрази негативно на правото ви за получаване на обезщетение от Бюрото по труда.
  • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

Свързани документи с КСО

-->