Dalia Peeva Dalia Peeva ADV

Върната стокаЗдравейте!

Имам нужда от Вашата компетентна консултация. Става въпрос за издадена фактура със стоки, две от които в последствие са върнати от клиента.

Направих кредитно известие / изписах двата броя продукти / и от там нататък не зная дали трябва да сложа и сторно бележка към кредитното. Ако отговора е " да " трябва да напиша стойноста на върнатата стока ли, и какво се прави в случай, че касовия бон е вече при клиента и няма как да запиша пореден номер, час и т.н каквито са изискванията. Другото важно нещо, което трябва да спомена, че фактурата е от месец ноември, а кредитното го направиих днес.

Как се отбелязва и тази стока, че отново е в компюютърната програма?

Моля и за бърз отговор, че нямам време за реакция!!!
Благодаря предварително!Отговори

  • Здравейте,


    След като имате издадено кредитно известие за върнати две стоки и стоката е върната от клиента отново трябва да я заприходите във вашия склад. От така зададен въпроса не е ясно дали сумата по първоначалната фактура от месец Ноември е платена в брои или е платена по банков път. Ако фактурата е платена по банка може да върнете парите на клиента отново по банка, ако фактурата е платена в брой трябва да издадете сторно бележка с необходимите изисквания.


    Поздрави,
    Адриян Велчев
  • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

-->