Diyana Chankova Diyana Chankova Потребител

Допълнителен трудов договор по чл.114 КТЗдравейте,

При служител, който е сключил допълнителен трудов договор при друг работодател по чл. 114 от Кодекса на труда и е уговорено да работи по три часа всеки понеделник от месеца, как трябва да се изчисли ПГО? На колко дни отпуск ще има право?

Благодаря предварително за отговора.Отговори

 • Здравейте,
  Служителите назначени по чл.114, имат право на отпуск и стаж, пропорционално на отработеното време. То ако счетем ,че за пълен работен месец 40 часа изчисленията пропорционално са
  40 часа / 168 (21дни * 8) часа = 0,24 коефициент
  20 дни полагаем отпуск х 0,24 = 4,8 дни – 5 дни отпуск при пълен 40 часа месец
  То за 12 часа /168 = 0,07 и 20 х 0,07 = 1,4 дни право на отпуск
  Тъй като нецитирате колко часа са договорени в договора в изчисленията по горе са заложени 3 часа х 4 понеделника в месеца.
  Заплащането ще се извърши на база чл.177 ал 2 от КТ / Когато няма месец, през който работникът или служителят е отработил най-малко 10 работни дни при същия работодател, възнаграждението по ал. 1 се определя от уговорените в трудовия договор основно и допълнителни трудови възнаграждения с постоянен характер./

  Поздрави В.Дадова
 • Здравейте искам да попитам назначен по чл.114кт за 8 работни дни в месеца на 4ч. заплатата в уведомлението към НАП е тази по МОД или се изчислява за 8 дни на 8 ч колко му се полага ?

  Благодаря
 • никой ли няма да ми пише :( ?
 • Здравейте,
  до колкото разбирам питате какво се пише на клетка възнаграждение в уведомлението към НАП - в тази клетка се вписва договореното възнаграждение примерно 390 лева - за 8 часа - 190 лева за 4 часа.
  Поздрави,
  В.Дадова
 • Здравейте,
  Имам следният въпрос:
  Аз съм на постоянен трудов договор на 8 часа, 5 дни в седмицата. Искам да работя при 2ри работодател събота и неделя . Мога ли да подпиша като допълнителен договор -този по чл 114?
 • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

-->