Radoslav Radev Radoslav Radev Потребител

Неплатено трудово възнаграждениеЗдравейте,

Работех в магазин за алкохол и цигари, който наскоро затвори и имам неплатени трудови възнаграждения за 3 месеца. Фирмата няма никакво имущество, освен капитал от 20 лева. И да я осъдя какво мога да получа, при положение, че ЕООД-то е юридическо лице с ограничена отговорност и собственика и управителя като физическо лице не носи отговорност и няма как да предявя иск към физическото лице представляващо фирмата?Отговори

  • Здравейте,
    След като осъдите бившия Ви работодател, можете да образувате изпълнително дело срещу него при съдебен изпълнител. В случай, че дружеството е разполага с никакво имущество, действително няма да имате възможност да си съберете вземанията.
    Следва обаче да прецените добре дали действително бившият Ви работодател не разполага с никакво имущество. Възможно е съдебният изпълнител да открие имущество, за което Вие не подозирате - недвижими имоти, МПС, движими вещи, вземания по банкови сметки, вземания от трети лица (обикновено доставчици). Трябва внимателно да прецените дали действително това дружество не разполага с имущество. В случай, че това е така, то то се намира в състояние на неплатежоспособност и може да се помисли за дело за несъстоятелност.
    Поздрави,
    Йордан Костов
  • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

Свързани с Кодекса на труда

-->