M M M M Потребител

Трудов договор при 18-20 часова работна седмицаЗдравейте,
Реших да ви пиша, защото виждам, че помагате на хората с подобни казуси.

От 6 месеца насам работя във фирма, но все още не съм подписала нищо с тях. Работя само събота и неделя по 9 часа. При подобно работно време какъв договор би следвало да подпиша, за да знам какви претенции да мога да проявя пред работодателя ми? Аз съм студентка редовно обучение ако това оказва някакво влияние.

Благодаря ви предварително!Отговори

 • Здравейте,

  В Кодекса на труда и по-конкретно в чл. 114 от него е предвидена възможност за сключване на трудов договор за работа през определени дни от месеца. При този тип трудов договор продължителността и разпределението на работното време се уговарят между страните според техните възможности и потребности, като тези условия задължително се вписват в договора.

  Възможно е и да сключите трудов договор на непълно работно време, но тогава ще бъде необходимо работното Ви време да се отчита сумирано, тъй като в противен случай ще бъдат нарушени разпоредбите на Кодекса на труда за минималната седмична почивка и за недопустимост на полагането на извънреден труд.

  Справка за нормативната уредба, приложима за този казус, може да направите в чл. 114, чл. 142, ал. 2, чл. 143 и чл. 153 от Кодекса на труда.

  Поздрави,
  Виктор Баталов
 • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

-->