Ivaylo Tsekov Ivaylo Tsekov Потребител

Работа в отдалечен обектРаботим в отдалечен планински обект (250 км. от администрацията на предприятието, 16 км. от най-близкото населено място, 1000 м надморска височина) при трудно проходими пътища при зимни условия. Транспорта на работния състав до и от обекта е осигурен от работодателя. В обекта съществуват подходящи битови условия за почиваща и дежурна смяна. Техниката която поддържаме е с непрекъснат експлоатационен цикъл и се обслужва от специализирани групи от минимум 2-ма дежурни, работещи на 12 часови алтернативни дежурна/почиваща смени за едноседмичен период, при сумарно отчитане на работното време.

При необходимост от извършване на работа свързана с профилактика, аварии, допълнителни работи по обслужваните съоръжения и други дейности, които не могат да се изпълнят от един дежурен, в работа се включва, нерегламентирано от работодателя и почиващата смяна - това извънреден по смисъла на КТ труд ли е или влиза в задълженията ни извън работно време.

Почивашата смяна няма физическа възможност да почива извън обекта и да доставя хранителни продукти - какъв е статута на почиващата смяна от гледна точка на трудовото законодателство? Какви са правата и задълженията на почиваща смяна?Отговори

  • Здравейте г-н Цеков,

    Както вече ви обясних - тук: http://balans.bg/5241-rabotno-vreme/
    вашите въпроси са много общо зададени и не можем да ви дадем конкретен отговор. За да се отговори коректно и конкретно е нужно да се събере допълнителна информация относно въведения начин на отчитане на работното време, разположение на работодателя и много други.
    Всичко това обикновено е разписано във вътрешните правила за работа при работодателя.
    Съветвам ви да потърсите професионална консултация с човек, на когото да предоставите цялата ви налична информация за да може да ви се дадат конкретни отговори!
  • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

Свързани с Кодекса на труда

-->