Alexander Andreev Alexander Andreev Потребител

Напускащ работа студентПриеха ме студент редовно убочение и трябваше да напусна работа, но подписах молбата си за напускане. И сега работодателя ме заставя да работя а аз нямам възможност. Не знам какво да направя, бихте ли ме посъветвали как да постъпя.Отговори

 • Здравейте,

  Предполагам, че молбата Ви е за напускане по взаимно съгласие, ако е така страната, към която е отправено предложението, е длъжна да вземе отношение по него и да уведоми другата страна в 7-дневен срок от получаването му. Ако тя не направи това, смята се, че предложението не е прието. Ако е така работодателя Ви не е приел молбата за напускане.

  Съвета ми е да погледнете в трудовия ви договор има ли уговорен срок за напускане с предизвестие и в чия полза е уговорен този срок и тогава да предприемете нови действия по прекратяване на трудовото ви правоотношение. Срокът на предизвестието при прекратяване на безсрочен трудов договор е 30 дни, доколкото страните не са уговорили по-дълъг срок, но не повече от 3 месеца.
  Срокът на предизвестието започва да тече от следващия ден на получаването му.

  Справка може да направите в чл.325 ал.1 т.1, и чл.326 ал.1,2 и 4 от Кодекса на труда


  Поздрави,
  Адриян Велчев
 • Здравейте, пак аз пиша от др регистрация не помня своята. Да молбата е по взаимно съгласие. Договорът се води безсрочен, аз вече съм на пълен тр договор имам някъде 9 месеца. От договора ми VIта част Прекрат. на труд. договор: Чл. 23 Работникът има право едностранно да прекрати действието на трудовия договор само след отправяне на едномесечно писмено предизвестие до работодателя. Чл. 24 Работодателят има право да прекрати трудовия договор в съответствие с разпоредбите на КТ. Та въпросът ми ако може да се даде отговор на него е че мисля, в Понеделник да отида директно до централния офис на фирмата и да подам там уверение с печати от университета и да напиша нова молба като в молбата посоча чл 327 ал 1 т6 като причината поради която прилагам уверението. Но не знам дали трябва да уведомя първо за това прекия си началник. Въпреки че в централния офис са всички органи на фирмата. А и се притеснявам че най-вероятно новата ми молба към него заедно със уверението няма да видят бял свят. Затова мисля директно в централния. Но мисълта ми е дали той може по някакъв начин да завърти нещата в негова полза да ме уволни дисциплинарно и да не получа и лев от заплатите си. Това ми е големия страх.
 • Здравейте,


  Да трудовия ви договор може да бъде прекратен на основание чл.327 ал.1 т.6 от Кодекса на труда без предизвестие от ваша страна. Съвета които мога да ви дам е при подаване на новата молба да си вземете и входящ номер и дата, за да бъде видно точно кога сте подали молбата за да нямате притеснения, че молбата ви "няма да види бял свят".


  Поздрави,
  Адриян Велчев
 • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

-->