светлана Георгиева светлана Георгиева "БИЗНЕСКОНСУЛТ НИКОЛОВИ" ЕООД продавач

Напускане скоро след постъпване на работаМога ли да напусна работа след като съм работила само две седмици?Отговори

 • Според мен е необходимо добре да обмилите случая преди да напуснете. От законодателна гледна точка не мисля, че има проблем да напуснете след 2 седмици. Въпросът тук е, че предполагам сте в изпитателен срок и съответно няма да получите никако възнаграждение, още по-малко обезщетение.
 • Здравейте,

  Наистина няма законодателна пречка да прекратите договора си две седмици след неговото начало. Все пак е добре да прочетете и да се запознаете с някои съществени клаузи от договора си, като например:
  1. Има ли изпитателен срок и в чия полза е уговорен той, ако няма уговорена страна счита се, че е уговорен в полза и на двете страни. Ако е така няма да има пречка да прекратите договора преди изтичането на срока за изпитване.
  2. Имате ли срок на предизвестие и какъв е той. За разлика от срока за изпитване, срока за предизвестие задължително е еднакъв и за двете страни без значение дали в договора е упоменато нещо друго. В случай, че имате срок на предизвестие вие сте длъжна да се съобразите с него. В противен случай дължите предизвестие на работодателя си, за неспазения срок на предизвестие, което той може да търси и по съдебен ред.
  3. Имате ли заложени други неустойки при прекратяването на договора или други клаузи, които ви вменяват други задължения или отговорности.

  Поздрави!
 • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

-->