Алекс Колева Алекс Колева Потребител

Държавна минимална помощЗдравейте, как се третира държавна минимална помощ, получена индиректно (не са превеждани парични средства) чрез участие на международно изложение, финансирано чрез европейска програма за развитие?

Следва ли тя бъде отразена като приход?


Отговори

 • Здравейте,


  Когато говорим за финансиране,трябва да имате предвид изискванията на МСС20 за признаване на подобни сделки, а именно, че те НЕ се признават, докато няма приемлива гаранция, че предприятието ще изпълни условията, свързани с тях, и че помощта ще бъде получена.

  Когато покриете всички изисквания и няма никакво съмнение, че средствата ще ви бъдат предоставени по финансирането, то тогава може да бъде признато.

  За да мога да дам по конкретен отговор как да се третира самото финансиране - като текущ приход, като бъдещ приход, като намаление на разходи по програмата и не на последно място в кой отчетен период да се случи всичко това,ще ми бъде необходима повече информация за програмата, какво финансира тя - покрива вече направени от вас разходи, средствата тепърва ще се изразходват, ще изграждате някакъв актив с тях и т.н.

  Поздрави,
  Адриян Велчев
 • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

Свързани документи със ЗКПО

-->