Галина Димитрова Галина Димитрова счетоводител

Прекратяване на срочен договорЗдравейте,

Бях регистирана на борсата като безработна от 09.2012г до 01.2013г. От 01.02.2013г. съм са работа с договор по чл.70 от КТ,със срок на изпитане 6м. в полза на работодателя.

Как мога да го прекратя договора (защото не ме устройва работата) и да се върна на борсата за остатъка от месеците до едната година?

Благодаря!Отговори

  • Договорът ви е сключен със срок на изпитване уговорен в полза на работодателя, което значи, че той в рамките на изпитателния срок във всеки един момент може да прекрати договора с вас без да ви дължи предизвестие и обезщетение. Но този начин на прекратяване на договора не се отнася за вас .В посочения случай вие можете да прекратите договора по взаимно съгласие, като отправите молба до работодателя за това и само ако той се съгласи или по ваше желание като отправите едномесечно предизвестие до работодателя. Както и да прекратите трудовия си договор все ще имате право да продължите борсата и да получавате остатъка от месеците до края на периода, за който сте имали право.
  • Здравейте!Искам да попитам след като бях на борсата 1 месец се отписах и почнах работа за 5 дена,а сега се 4удя как да напусна и да се вьрна на сащата борса,ако може да ми помогнете.
  • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

Свързани с Кодекса на труда

-->