Лиляна Велчева Лиляна Велчева Потребител

Втори трудов договорМога ли да бъда собственик на ЕООД и да се осигурявам на 420 лв. и в същото време да работя като "Оперативен счетоводител" в друга фирма? В другата фирма трудов договор ли да ми се води, или да се водя на втори трудов договор? И ако не мога да работя двете длъжности какво да предприема?Отговори

 • Здравейте,
  като собственик на ЕООД можете да се самоосигурявате, ако не получавате възнаграждение по ДУК или да получавате възнаграждение по ДУК и да се осигурявате върху съответния осигурителен праг за дейността. Съдейки по посочената сума от 420лв, става въпрос за самоосигуряване. Нямате никакви ограничения да работите в същото време на трудов договор като "Оперативен счетоводител". Този трудов договор за вас ще е първи, защото самоосигуряването не се счита за трудов договор.
  За целите на осигуяването трябва да съобразите общият осигурителен доход, който ще натрупате за месец. Осигурителни вноски се внасят върху доходи до 2200лв, доходите за месеца над тази сума не се облагат с осигурителни вноски, като доходите от трудовото правоотношение са първо, а след това от самоосигуряването.

  Пожелавам успешно осъвместяване на двете дейности :)

  Поздрави,
  Доника Маринова
 • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

-->