Дими Шопова Дими Шопова Потребител

Чл. 119 във връзка с чл. 68 ал.1 т.4Добър ден!

Моя близка е назначена на работа по чл. 68 ал. 1 т. 4 до завръщане на титуляра, който е в болнични. Тя работи вече 8 месеца и става ясно, че титуляра няма да се завръща. На нея й дават допълнително споразумение, което е по чл. 119 във връзка с чл. 68 ал. 1 т. 4 и на нея сега не й е ясно дали ще остане на работа тя или ще търсят друг човек. Защото в допълнителното споразумение имало някаква т.8, в която гласяло подбор, но на нея не й станало ясно нищо. Попитала личен състав дали трябва да си подава наново молба и дали приемат молби за работното място - отговорили й, че не приемали молби и че това си й е нормалния договор, но тя е силно притеснена и не знае дали има сигурност в това дали ще остане тя да изпълнява длъжността.

Надявам се сте разбрали въпроса ми и че съм писала достатъчно ясно, но това е, което мога да предам и което и аз съм разбрала.

Благодаря предварително за отговорите и желая хубав и усмихнат слънчев ден!


Отговори

  • Чл.68, ал.1, т.4 гласи, че е сключен срочен трудов договор за работа на длъжност, която се заема с конкурс - за времето, докато бъде заета въз основа на конкурс. Това означава, че във фирмата ще бъде обявен конкурс за тази длъжност и вашата близка ще бъде на работа докато длъжността бъде заета от спечелилия конкурса.
  • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

-->