Анатоли Първановски Анатоли Първановски началник

Напускане на работаЗдравейте,

Работя като началник склад и открих липси за доста пари. Никой от ръководството не ми обърна внимание 90 дена и аз си взех болничен. Сега ми изтече болничния лист и аз отидох на работа, а те ми казват, че не са решили как да ме уволнят още и ми дадоха покана за писмени обяснения. В нея са вкючили чл,190 ал 1,4 и 7 и чл 193 ал 1.

Трябва ли да пиша обяснения като вече съм писал преди 4 месеца и какво трябва да направя в момента за да напусна работа по чл 325?

Ще съм благодарен ако може бърз отговор!Отговори

 • Здравейте, Анатоли
  според мен напишете си обясненията като в тях посочите, че неколкократно сте докладвали на ръководството, но никой не ви е обърнал внимание, както и че вече сте писал преди 4 месеца за това.
  След което си напишете предизвестие по чл. 326, ал.1 от КТ, защото по чл.325 от КТ се изисква съгласие на работодателя, а не мисля че в този случай той ще е съгласен. Вземете си входящ № на предизвестието за прекратяване на трудовото правоотношение за да не стане като липсата на пари....
 • Здравейте,

  В Кодекса на труда е упоменат срок за налагане на дисциплинарно наказание и той е до 2 месеца от откриване на нарушението (Чл. 194 ал. 1). Във вашия случай той е изтекъл. Важно е да може да докажете, че сте уведомили ръководството преди 90 дни (вх. номер, др. писмено доказателство).

  За да се прекрати трудовият Ви договор на основание чл. 325 ал. 1 от Кодекса на труда е необходимо да отправите молба към работодателя и съответно той да я удобри.

  Поздрави,
  Лора Танева
 • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

Свързани с Кодекса на труда

-->