Даниела Иванова Даниела Иванова Работник в склад

Изплащане на отпуска след майчинствоЗдравейте,

Юни месец детето ми навършва две години и трябва да се върна на работа, но работодателят ми казва че не му трябват майки с малки деца. Проблемът ми е, че няма да ме плати отпуската, която се полага след майчинството. Ще ме води отпуска, но пари няма да видя - как мога да си ги получа?Отговори

 • Здравейте, на първо място искам да кажа, че не съм експерт, но според мен можете
  1.в никакъв случай не подписвайте документите, които ще ви представи, докато не ви изплати полагаемият отпуск, не подписвайте ведомости, молби за освобождение и всякакви такива.
  2. в случай, че все още не желае да ви изплати полагаемото можете да се обърнете към инспекцията по труда- подавате жалба за некоректен работодател, те ще му направят една проверка и ще го принудят да ви изплати всичко полагаемо.
  Дори и да фалшифицира че в момента сте в отпуск, то във ведомостта пак ще липсва вашия подпис и ще трябва да ви ги плати.
  Това е според мен, мисля че достатъчно ще е дори ако му кажете че ще се обърнете към съответните органи.
 • Здравейте,

  За ваше щастие законът Ви защитава. Органт, който регулира отношенията работодател - изпълнител е Главна Инспекция по Труда. Моят съвет е да говорите с Вашия работодател и ако отново не срещнете съдействие, то тогава можете да потърсите съдействие от Инспекция по труда. Искам само да подчертая да не подписвате каквито и да било молби за отпуска и подобни документи, които могат да послужат за натиск срещу вас.

  Поздрави,
  Димитър Пашов
 • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

Свързани с Кодекса на труда

-->