Красимира Златева Красимира Златева Потребител

Дисциплинарно уволнениеСлужител в нашата фирма подаде заявление за прекратяване на трудовото му правоотношение на основание чл 327.т2 от Кодекса на труда и не се явява на работа. Трудвото му възнаграждение е изплащано редовно, но служителят отказваше да се разписва на ведомостите. Като доказателство, че е получавано възнаграждението, лицето упоменава това в жалба до Инспекция по Труда, като цитирам:
"Получавах,заплата от 300 лв, но не съм разписвал ведомости"

Мога ли да прекратя трудовото му правоотношение на основание чл.190 - дисциплинарно уволнение? След като изтъква пред Инспекция по труда ,че е получавано възнаграждение, длъжна ли съм да освободя лицето по чл.327?

Предварително Ви благодаря!Отговори

  • Прекратяването на трудово правоотношение на основание чл 190 има съответната процедура ,която ако не бъде спазена е уязвима в съда. Смятам ,че е редно ако имате свидетели ,че лицето е отказвало да се подписва на ведомостите да се възползвате от възможности и срокове във ваша защита , тъй като по този начин ако го освободите съгласно подадената от него молба по чл327 т2 вие ще се съгласите ,че не сте му изплащали възнаграждение и Инспекцията по труда ще има своите основания за налагане на глоби.
    Обърнете се към нашите юристи.
  • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

-->